Times of Suriname

Lakers verliest ruim

- Bojan Bogdanovic van Indiana Pacers probeert twee punten te scoren, door eerst langs Kyle Kuzma van Los Angeles Lakers te gaan. (Foto: USA today)

BASKETBAL - LeBron James heeft dinsdag met Los Angeles Lakers de grootste nederlaag uit zijn loopbaan in de NBA geleden. Lakers ging met 136-94 onderuit op bezoek bij Indiana Pacers. De ploeg uit Indiana maakte 42 punten meer dan Lakers. De grootste nederlagen had James tot dinsdag geleden met Cleveland Cavaliers. Met die ploeg ging hij tegen Golden State Warriors (in 2017) en tegen Detroit Pistons (in 2007) onderuit met een verschil van 35 punten. James keerde vorige week tegen Clippers (123120 overwinnin­g) terug nadat hij zeventien duels had gemist vanwege een liesblessu­re. Vervolgens gaf coach Luke Walton zijn sterspeler weer rust tegen Warriors (115-101 nederlaag).

Tegen Pacers liet James zien nog niet in topvorm te verkeren. Hij miste drie van zijn eerste vijf schoten, leed zes keer balverlies en kwam uit op achttien punten en negen assists. In het derde kwart werd de forward gewisseld, waarna hij niet meer in het veld kwam.

James maakte tegen Pacers wel zijn 32 duizendste punt in de NBA. De Amerikaan is de vijfde speler ooit die tot dat aantal punten komt. Lakers staat nu tiende in de Western Conference. De beste acht ploegen plaatsen zich aan het einde van het seizoen voor de playoffs. Pacers staat vierde in de Eastern Conference. De unieke prestaties van James Harden gaan door. In Phoenix wist The Beard voor de twintigste keer dit seizoen boven de 40 punten uit te komen. Hij wist Houston Rockets tegen Suns uiteindeli­jk naar een moeizame 118-110 zege te loodsen. James Harden wist tevens zijn streak van 27 wedstrijde­n met 30 punten of meer door te trekken. In Phoenix scoorde hij 44 punten met acht rebounds, zes assists, drie steals en vijf driepunter­s. Hij was dan ook in zijn eentje verantwoor­delijk voor de zwaarbevoc­hten zege. Bij Suns waren Josh Jackson (25 punten, 5 rebounds) en Kelly Oubre Jr (23 punten, 3 rebounds en 3 steals) de sterspeler­s. (Nusport)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname