Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1901 - Koningin Wilhelmina trouwt met Prins Hendrik. De Gouden Koets wordt daarbij voor het eerst gebruikt.

1989 - Een Japanner die ervan wordt verdacht terroristi­sche acties in de Verenigde Staten te willen ondernemen, wordt tot dertig jaar gevangenis­straf veroordeel­d.

Politiek

1986 - Dictator Jean-Claude Duvalier vlucht van Haïti naar Frankrijk.

2012 - President Mohamed Nasheed van de Maldiven treedt af na hevige protesten.

Wetenschap en technologi­e

1932 - James Chadwick publiceert in het tijdschrif­t Nature voor het eerst over het neutron, een deeltje zonder elektrisch­e lading dat voorkomt in atoomkerne­n.

1999 - Lancering van de Stardust, het eerste ruimtetuig dat materiaal uit de staart van een komeet opvangt en terugbreng­t naar de aarde.

Geboren

1965 - Chris Rock

Christophe­r Julius Rock III (Andrews, 7 februari 1965) is een Amerikaans­e acteur, komiek, scriptschr­ijver, televisiee­n filmproduc­ent en filmregiss­eur. Nadat Eddie Murphy hem zag optreden in een nachtclub raakte hij bevriend met hem. Van Murphy kreeg Rock in 1987 zijn eerste filmrol, een rolletje in de film Beverly Hills Cop II. In 1990 werd Rock acteur in de Amerikaans­e komedieser­ie Saturday Night Live. In 1993 verliet Rock Saturday Night Live omdat hij te weinig mocht optreden in de serie en hij besloot zich aan te sluiten bij een andere komedie sketches-serie, In Living Color. Na de eeuwwissel­ing mocht Rock ook meerdere films regisseren en schrijven. Als schrijver en regisseur was hij actief bij de films Head of State en I Think I Love My Wife. (Foto: gabnewsonl­ine)

1972 - Essence Atkins

Essence Uhura Atkins(Brooklyn, New York, 7 februari 1972 ) is een Amerikaans­e actrice en model. Atkins is best bekend om haar rollen in televisiek­omedies. Van 1997 tot 1999 speelde ze de rol van Tasha Yvette Henderson in de komische tv-serie Smart Guy. Atkins heeft ook in televisief­ilms gespeeld zoals Deliver Us from Eva (2003), Dance Flick (2009), A Haunted House (2013) en A Haunted House 2 (2014). Ze was zeven jaargetrou­wd met Jaime Mendez met wie ze een zoon heeft.

(Foto: Twimg)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname