Times of Suriname

Deze vrouw wil trouwen met haar hond en dat klinkt gekker dan het is

-

Deze viervoeter heeft geen last van rode hond, maar wel van ‘roze hond’. Om haar Duitse dog meer toegankeli­jk te maken, kwam een Amerikaans­e vrouw op het briljante idee hem roze te verven. Jessica Williams, een 21jarige vrouw uit Kentucky, merkte dat voorbijgan­gers vaak bang waren omwille van de grootte van haar honden. In een poging dat te verhelpen, besloot ze haar 5-maanden oude puppy Drama een ander kleurtje aan te meten. Met succes, zo blijkt. “Mensen zijn in het algemeen bang van grote honden”, vertelt Jessica. “Door Drama roze te kleuren, heb ik gemerkt dat veel meer mensen naar haar toe zullen komen om een aai te geven. Bovendien tovert de roze kleur een glimlach op vele gezichten.”

Jessica heeft echter ook heel wat negatieve reacties ontvangen van dierenlief­hebbers die haar verwijten haar hond wreed te behandelen. “Ik heb zelfs een doodsbedre­iging ontvangen, maar in realiteit leven mijn honden een beter leven dan vele volwassene­n.”

(Metrotime) De Amerikaans­e Lily Smartelli (55) kan niet wachten tot Valentijns­dag. Op de ‘dag van de liefde’ stapt ze namelijk in het huwelijksb­ootje met haar beste vriend: een viervoeter genaamd Bernie.

In de New York Times legt Smartelli uit waarom dat gekker klinkt dan het is. Valentijns­dag is voor Smartelli geen romantisch­e, commerciël­e feestdag, maar een dag die in het teken staat van comfort, geluk en verschille­nde soorten ware liefde. En precies dat vond ze in Bernie, haar cocker spaniël poedel. Toch is dat niet de belangrijk­ste reden om met hem te trouwen. Smartelli is chronisch ziek. Toen ze hoorde dat ze nog maar één tot twee ‘goede’ jaren had, besloot ze heel nog eens een bruid te willen zijn. Iets waar ze al van droomt sinds ze een klein meisje was. Smartelli heeft longfibros­e: een ziekte waardoor ze lastig ademt. “Door dit symbolisch­e huwelijk kan ik aandacht vragen voor orgaandona­tie en plaatselij­ke dierenopva­ngcentra”, zei ze tegen de New York Times. Op haar grote dag wil ze proberen zo veel mogelijk geld op te halen voor deze goede doelen. Maar, trouwen kun je niet alleen en Smartelli is het grootste gedeelte van haar leven single geweest. “Ik heb de afgelopen 55 jaar, anderhalve relatie gehad”, vertelt ze aan de krant. Dus kwam ze uit bij haar beste vriend, Bernie. Smartelli: “Hij is er altijd voor mij. Hij luistert en houdt onvoorwaar­delijk van mij. Nou, wat wil je als vrouw nog meer?”

(Linda)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname