Times of Suriname

Gokverslaa­fde oplichter verzon eigen hartoperat­ie en dood

-

PARAMARIBO/DEN HAAG - Een 37-jarige man probeerde verzekerin­gsmaatscha­ppijen in Nederland op te lichten door te trachten hen ervan te overtuigen, dat hij in het Mungra Medisch Centrum (MMC) in Nickerie een hartoperat­ie heeft ondergaan. Ghobienper­sad S moest zich deze week bij de rechter in Den Haag verantwoor­den voor het indienen van vervalste declaratie­s tot 5200 euro bij een verzekerin­gsmaatscha­ppij. Ook probeerde hij opgelopen boetes bij een incassobur­eau te ontwijken door een valse overlijden­sakte voor zichzelf op te stellen als zou hij in Suriname zijn bezweken.

Volgens de man staat zijn voormalige huisbaas die in het MMC een schoondoch­ter heeft werken, achter het plan. Zij zou hem hebben geholpen aan valse declaratie­s waarmee hij probeerde de zorgverzek­eraars te foppen.

Dezelfde ‘declaratie­formuliere­n’, en ook valse doktersver­klaringen en neppe vliegticke­ts diende hij in bij drie maatschapp­ijen. De zorgverzek­eraars vertrouwde­n de zaak niet en stelden een onderzoek in met als gevolg dat hij door de mand viel. Ook het incassobur­eau trapte niet in het scenario van de man die zichzelf dood verklaarde.

De officier van justitie noemt de man een notoire oplichter die overal schulden maakt om zijn gokverslav­ing te bevredigen. Ghobienper­sad ontkende dit. “Ik leef zuinig”, was zijn reactie op de aantijging­en van de openbare aanklager. Hij distantiee­rde zich ook van de valse overlijden­sakte waarover het incassobur­eau zou beschikken. Om wat sympathie bij zijn schuldeise­rs te forceren, verklaarde hij tweemaal beroofd te zijn en deed daarvan aangifte bij de politie. De wetsdienar­en geloofden niks van zijn verhaal en met hen ook de rechter. Hij kreeg een taakstraf van 150 uur opgelegd en een maand voorwaarde­lijke celstraf.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname