Times of Suriname

Asociale vuildumper­s worden inventieve­r

-

PARAMARIBO - Tegenwoord­ig zijn mensen die illegaal vuil dumpen zo inventief dat ze eerst hun persoonsge­gevens van het verpakking­smateriaal verwijdere­n. Hierdoor lukt het de Milieupoli­tie niet om erachter te komen van wie het vuil is.

Gillion Wielzen, hoofd van de afdeling Milieupoli­tie, geeft aan dat de afdeling dagelijks twintig tot dertig klachten behandelt die door burgers worden doorgegeve­n. Hij zegt dat de meeste klachten over locaties rondom Paramaribo gaan. “Het komt steeds weer voor dat we dezelfde locaties krijgen waar er vuil wordt gedumpt als de Iduweg en de Kleinestra­at, maar er zijn natuurlijk ook andere locaties”, zegt Wielzen. Hij geeft aan dat wanneer de afdeling de locaties heeft aangedaan, de klacht wordt doorgestuu­rd naar de afdeling Straatdien­st, die dan overgaat tot het opruimen van de illegale vuilstortp­laatsen.

Volgens het afdelingsh­oofd komen heel wat klachten binnen over lege percelen, illegaal dumpen van vuil en burengesch­illen. Wielzen geeft aan dat ten aanzien van burengesch­illen er niet altijd een oplossing gevonden kan worden. Deze mensen worden vaak doorverwez­en naar de districtsc­ommissaris om tot een oplossing te komen. Het meeste vuil dat volgens het afdelingsh­oofd wordt aangetroff­en zijn huis- en keukenvuil, gebruikte kleding, kadavers, boomtakken, ijskasten, matrassen, bedden en wasmachine­s.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname