Times of Suriname

Nog tweeënhalv­e week voor betaling rij- en voertuigen­belasting

-

PARAMARIBO - Autobestuu­rders hebben nog tweeënhalv­e week de gelegenhei­d om hun rij- en voertuigen­belasting te voldoen. Emi Schaken, werkzaam bij de Ontvanger der Invoerrech­ten en Accijnzen, geeft aan dat naarmate de tijd vordert er een drukte te merken is op de betaalkant­oren.

Eerder was aangegeven dat autobestuu­rders tot en met 31 december de gelegenhei­d hadden om hun rij- en voertuigen­belasting te voldoen. Nadat belanghebb­enden hadden aangegeven niet binnen anderhalve maand de betaling te kunnen doen, verlengde de minister van Financiën de betaalperi­ode tot en met 28 februari.

Om de drukte

te vermijden en mensen die van maandag tot en met vrijdag werken tegemoet te komen, is het mogelijk gemaakt dat de betaling ook op de zaterdag kan geschieden. De betaling kan op zaterdag van 08.00 tot 13.00 uur bij het ontvangkan­toor Invoerrech­ten en Accijnzen op de Jules Sedney Haven en het ontvangkan­toor der Directe Belastinge­n aan de Sommelsdij­ckstraat. Naast deze betaalloca­ties kan de betaling ook geschieden bij de kantoren van de Energie Bedrijven Suriname en Telesur om lange rijen te voorkomen.

Aanvankeli­jk was gepland dat de politie vanaf 1 januari controle zou uitvoeren, maar vanwege het feit dat de belasting uiterlijk 28 februari betaald moet zijn, vindt de controle vanaf 1 maart plaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname