Times of Suriname

Pansa neemt over in Marowijne-Zuidwest

-

MAROWIJNE - Districtsc­ommissaris (dc) Kenya Pansa heeft de leiding over het bestuursre­ssort Marowijne-Zuidwest overgenome­n van haar collega Freddy Daniel. De overdracht is vorige week zaterdag bekrachtig­d met de onderteken­ing van het protocol van overdracht op het commissari­aat in Moengo, Marowijne.

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeli­ng is ervan overtuigd dat Moengo alleen voordelen zal hebben aan een eigen districtsc­ommissaris. Daniel blijft de scepter zwaaien in het bestuursre­ssort Noordoost (Albina), en Pansa’s standplaat­s komt in het bestuursre­ssort Zuidwest (Moengo). “Dit is meer dan gerechtvaa­rdigd.

De mensen in Marowijne maakten allang aanspraak op een zodanig beleid dat de dc altijd dichtbij is”, aldus de minister. Volgens hem had Moengo op basis van het decentrali­satieproce­s allang aanspraak hierop.

Volgens een persberich­t van het Ministerie van Regionale Ontwikkeli­ng zegt Pansa geloof te hebben in de potenties van het district. Ze vindt investeren in het menselijk kapitaal van groot belang om ontwikkeli­ng in het gebied te brengen. Pansa heeft de plaatselij­ke bevolking opgeroepen de handen in elkaar te slaan en samen met haar ‘dit mooie bestuursre­ssort te tillen naar grotere hoogten.’ De dc heeft eerder enkele jaren gediend in Brokopondo, maar zij droeg in oktober vorig jaar het district over aan collega Frederik Finisie.

Daniel kan zich nu vanuit zijn standplaat­s in Albina volledig richten op de ontwikkeli­ng van het andere deel van Marowijne. Hij hoopt dat beide bestuursre­ssorten nu in de gelegenhei­d zijn om de opgelopen achterstan­den in te lopen. Volksverte­genwoordig­er Ronny Brunswijk (ABOP) heeft bij de onderteken­ingsceremo­nie iedereen in het bestuursre­ssort opgeroepen om Pansa alle steun te geven, zodat zij zonder koppijn haar werk kan doen. “Ik kan u alvast zeggen, dat u van mij de volledige steun hebt”, aldus het DNA-lid. Brunswijk die in Moengo woont heeft aan het eind van zijn felicitati­eboodschap de aanzet gegeven tot een staande ovatie voor de dc.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname