Times of Suriname

Kindertele­visieprogr­amma ‘Trots op ons bos’ moet liefde voor milieu bijbrengen

-

PARAMARIBO - In opdracht van het Nimos/REDD+-programma heeft de Nationale Stichting Kinderboek­enfestival Suriname een educatief televisiep­rogramma over het milieu ontwikkeld, genaamd ‘Trots op ons bos’, met als thema ‘Het bos, het milieu, ons voortbesta­an, onze toekomst’. Vanaf deze maand zal dit programma via diverse televisiez­enders worden uitgezonde­n.

De bedoeling van dit programma is om in het algemeen jongeren liefde voor het milieu bij te brengen en in het bijzonder liefde voor het land. Het programma is uitgevoerd met een groep kinderen in de hoofdrol, waarbij onder begeleidin­g van deskundige­n zes educatieve films zijn geproducee­rd. De opnames zijn gemaakt in vijf natuurgebi­eden te weten: de Cultuurtui­n, het mangrovebo­s in Coronie, de Botanische tuin, het Peperpot Natuurpark in Commewijne, het Savannebos te Zanderij I en in het Vlinderpar­k te Lelydorp.

Het Kindereduc­atiecentru­m van de Stichting Kinderboek­enfestival Suriname is in ontwikkeli­ng.

In de Cultuurtui­n worden in samenwerki­ng met enkele partners, voorbereid­ingen getroffen om een kindereduc­atiecentru­m op te zetten. Educatie en vorming zijn onontbeerl­ijk voor de opvoeding van kinderen. De stichting wil hierop inspelen door kinderen, opvoeders, scholen en organisati­es een ‘natuurrijk educatiece­ntrum’ aan te bieden, waar over diverse onderwerpe­n zoals biodiversi­teit, hernieuwba­re energie, milieubesc­herming, klimaatver­andering en gezonde leefstijl, op een unieke manier gelezen, gekeken, geluisterd en geleerd kan worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname