Times of Suriname

Real Madrid moet Llorente weken missen

-

VOETBAL - Marcos Llorente is voorlopig uit de roulatie. De middenveld­er van Real Madrid raakte woensdag geblesseer­d in de bekerwedst­rijd tegen Barcelona (1-1) en staat volgens AS ongeveer drie tot vier weken buitenspel. Dat betekent dat Llorente de eerste Champions Leagueontm­oeting met Ajax van woensdag zeker aan zich voorbij moet laten gaan. Llorente viel na ruim een uur uit met een spierbless­ure in het bovenbeen. Hij werd afgelost door Casemiro. Real Madrid doet in een statement geen uitlatinge­n over de exacte herstelduu­r, maar de Spaanse kranten stellen dat hij de komende vijf à zeven wedstrijde­n zal ontbreken. De competitie­duels met Atlético Madrid (9 februari), Girona (17 februari) en Levante (24 februari) komen waarschijn­lijk te vroeg, evenals de wedstrijd tegen Ajax (13 februari) en de return tegen Barcelona (27 februari).

Als de blessure vier weken zal duren, mist Llorente ook de competitie­wedstrijd tegen Barcelona (2 maart) en de return tegen Ajax in de Champions League (5 maart). De 24-jarige Spanjaard kampt met eenzelfde kwetsuur als in januari, toen hij zes wedstrijde­n moest laten schieten. In de acht wedstrijde­n vóór die blessure had Llorente nog een basisplaat­s in het elftal van Santiago Solari. Dat had onder meer te maken met een blessure bij concurrent Casemiro, al bleef Llorente ook na diens terugkeer nog twee duels staan.

Nadat Llorente

hersteld was van zijn eigen blessure, kwam hij in drie bekerduels in actie: tegen Girona (tweemaal) en dus woensdag tegen Barcelona. Zijn totaal staat dit seizoen op dertien officiële duels, waarin Llorente tweemaal scoorde. De voormalige jeugdinter­national is een exponent van de jeugdoplei­ding van Real Madrid. Hij kwam sinds 2015 tot negentien wedstrijde­n in LaLiga voor Real Madrid; in het seizoen 2016-17 werd hij verhuurd aan Deportivo Alavés. (VP)

 ??  ?? Marcos Llorente (r) is voorlopig uit de roulatie. De middenveld­er van Real Madrid raakte woensdag geblesseer­d in de bekerwedst­rijd tegen Barcelona en staat volgens AS ongeveer drie tot vier weken buitenspel. (Foto: Goal)
Marcos Llorente (r) is voorlopig uit de roulatie. De middenveld­er van Real Madrid raakte woensdag geblesseer­d in de bekerwedst­rijd tegen Barcelona en staat volgens AS ongeveer drie tot vier weken buitenspel. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname