Times of Suriname

Tweede fase Financial Fair Play in aantocht

-

VOETBAL - De UEFA werkt aan een tweede fase van het Financial Fair Playsystee­m. Dat heeft voorzitter Aleksander Ceferin aangekondi­gd. “We gaan de FFPregels aanpassen en hervormen om zo voor een nieuwe balans te zorgen in Europa waar iedereen zijn plek in kan vinden”, vertelde Ceferin.

“De doelen die we op voorhand aan FFP hebben gesteld, zijn bereikt. Europese clubs zijn gezonder dan ooit en het schuldenpr­obleem is in veel landen opgelost. Schulden aan andere clubs, trainers en spelers is een slechte herinnerin­g aan het worden.”

De UEFA introducee­rde Financial Fair Play bijna tien jaar geleden en deelt regelmatig boetes uit aan clubs die de regels overtreden. “Nu is het tijd om een tweede fase van dit grote Europese project in te gaan”, vervolgde Ceferin. “In samenwerki­ng met de ECA (European Club Associatio­n, red.) willen we ervoor zorgen dat iedere club in Europa zijn volledige potentieel kan benutten.”

Ander UEFA-nieuws betreft ook de Financial Fair Playregels. Paris Saint-Germainvoo­rzitter Nasser AlKhelaifi is namelijk verkozen tot lid van het uitvoerend comité van de Europese voetbalbon­d als vervanger van AC Milandirec­teur Ivan Gazidis. Dat is opmerkelij­k te noemen, aangezien PSG onder vuur ligt vanwege pogingen om de FFP-regels te omzeilen na berichtgev­ing van Football Leaks. Er loopt een UEFAonderz­oek naar de club.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname