Times of Suriname

WBC stijgt naar vijfde plaats

-

VOETBAL – Walking Boyz Company (WBC) heeft de elfde ronde van de Surinaamse Voetbal Bond geopend met een overwinnin­g. In het Essedstadi­on werd woensdagav­ond van PVV gewonnen met 1-0. Het gouden doelpunt werd gemaakt door de Braziliaan Leandro da Silva. WBC klimt door deze overwinnin­g naar de vijfde plaats en heeft nu negentien punten, terwijl PVV blijft steken op achttien.

PVV had zijn afgelopen wedstrijd verloren en heeft er alles aan gedaan om de punten te pakken tegen WBC. Echter, het team kon de gecreëerde kansen niet omzetten in doelpunten. Dit kwam het team fataal te staan, toen in de twintigste minuut de Braziliaan het net vond. De bal werd uit een vrije trap gebracht in het doelgebied, waar die bleef hangen. Gillian Maatrijk trapte de bal eerst richting het doel, maar die werd gestopt door de doelman van PVV, waarna Da Silva die binnenkoge­lde. Aan deze score kwam er geen veranderin­g meer.

Trainer Remie Djodikromo van WBC geeft aan dat het team de goede kant opgaat. Hij is vooral tevreden met het feit dat WBC de nul heeft kunnen behouden, want in de afgelopen twee wedstrijde­n is dat niet gebeurd. Over de vier nieuwe spelers is de trainer wel tevreden. WBC trok in de tussentijd­s transferpe­riode doelman Akel Clarke, Raphael Edwards, Izaak Carvalho en Adioso van Buren aan. Clarke en Edwards zijn de wedstrijd gestart, terwijl Carvalho en Van Buren later zijn komen invallen. Djodikromo zegt dat het wedstrijdr­itme wel een rol van betekenis heeft gespeeld bij de vier nieuwe spelers, maar volgens hem gaat het wel de goede kant op. Clarke werd overgenome­n van Fruta Conquerors, Edwards van Western Tigers, Carvalho van Happy Boys en Van Buren had twee seizoenen terug gespeeld voor Robinhood.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname