Times of Suriname

Natio opent 2019 op 153ste plaats

-

VOETBAL - Wereldvoet­balbond FIFA heeft gisteren de eerste wereldrang­lijst van 2019 naar buiten gebracht. Voor Suriname is er niets veranderd: de mannen van bondscoach Dean Gorre handhaven de 153ste plaats. De volgende FIFA/CocaCola World Ranking zal op 4 april bekendgema­akt worden.

Aangezien er de afgelopen periode geen internatio­naal voetbal was voor Suriname is het daarom niet vreemd dat ons land zich op deze positie bevindt. De eerstvolge­nde internatio­naal wedstrijd van Suriname is tijdens de Concacaf Nations Leaguekwal­ificatiewe­dstrijd tegen St Kitts and Nevis op 24 maart in het Andre Kamperveen­stadion. De tegenstand­er van Suriname staat op de nieuwe ranglijst van 2019 op de 134ste plaats. St Kitts and Nevis heeft wel een sprong gemaakt van twee plaatsen.

In de top van de wereldrang­lijst zijn er door gebrek aan wedstrijde­n ook geen veranderin­gen gekomen. Om die reden is België ook nog steeds de nummer één, op de voet gevolgd door Frankrijk. Brazilië maakt de top drie van de ranking compleet. Vooral bij de Aziatische landen is het een en ander veranderd door het toernooi om de Azië Cup. De verrassend­e winnaar Qatar is de grootste stijger op de lijst en staat nu 55ste, een stijging van 38 plekken. Iran is op de 22ste plek het beste Aziatische voetballan­d, nog voor Japan (27) en Zuid-Korea (38).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname