Times of Suriname

Bizarre deal tijdens NBA-wedstrijd

-

BASKETBAL - Basketbalt­eams in de NBA hebben tot en met 7 februari de tijd om spelers weg te halen bij andere ploegen. En dat zorgt voor veel last-minute deals. Al werd het nu wel heel bont gemaakt.

Woensdag kreeg Dallas Mavericks-speler Harrison Barnes tijdens de wedstrijd te horen dat hij een nieuwe club heeft. De trade (ruildeal) met Sacramento Kings lekte in het vierde en laatste kwart van de gewonnen wedstrijd tegen Charlotte Hornets uit. Toen Barnes dat hoorde, bleef hij de rest van het duel op de bank zitten. Justin Jackson en Zach Randolph bewandelen de omgekeerde weg van Kings naar Mavericks. De timing van de ’transfer’ leidt tot veel verontwaar­diging. Ook superster LeBron James is niet te spreken over de manier van handelen, zo laat hij blijken op Instagram.

Verder verstrekte Lakers zich met Detroit Pistons guard Reggie Bullock. Hiervoor stuurde Lakers Sviatoslav Mykhailiuk en een second round draft pick naar Pistons. Verder kwam Los Angeles Clippers en Philadelph­ia 76ers ook akkoord om Tobias Harris, Boban Marjanovic, Mike Scott naar de Sixers te sturen in ruil voor Landry Shamet, Wilson Chandler, Mike Muscala, twee first round picks (2020 firstround­er, 2021 unprotecte­d first via Miami) en twee second future round picks.

Sixers lijkt met deze trade vol voor The Finals te gaan dit seizoen. Nu ze de power forward positie hebben versterkt met Tobias Harris, hebben ze op alle posities ball handlers die iets kunnen creeren. Boban Marjanovic lijkt de back-up center te worden. Clippers lijkt, met de komende free agency, ook al in te zetten voor de toekomst. Dat is duidelijk aangezien ze een van hun beste spelers hebben geruild voor onder andere vier draft picks. Tobias Harris maakt namelijk kans op groot geld in de zomer omdat zijn contract dan afloopt. Landry Shamet is een rookie en ze hoeven niet verder met Chandel en Muscala aangezien ze allebei aflopende contracten hebben.

(SA)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname