Times of Suriname

Betis en Valencia zorgen voor spektakel

-

VOETBAL - De eerste halve finale tussen Real Betis en Valencia in de Copa del Rey heeft geen winnaar opgeleverd. De ontmoeting in het Benito Villamarin eindigde in 2-2. Valencia poetste in de laatste twintig minuten een 2-0 achterstan­d weg en hoopt op 27 februari in Mestalla de klus te klaren. De winnaar van de tweestrijd speelt in het stadion van Betis tegen Barcelona of Real Madrid. Betis ging met een minimale voorsprong de rust in, maar Valencia had diverse kansen om het scorebord als eerste in beweging te krijgen. Joel Robles hield de thuisploeg met enkele goede reddingen op de been. Betis verhoogde de druk naarmate de rust in zicht kwam en dat resulteerd­e in de 44e minuut in de openingstr­effer. Na een korte corner aan de rechterkan­t stuurde Sergio Canales de bal richting de tweede paal, waar Aïssa Mandi de bal in de doelmond bracht. De volledig vrijstaand­e Lorenzo Morón kopte het leer vervolgens achter doelman Jaume Domenech: 1-0. Enkele minuten na rust verdubbeld­e Betis de voordelige marge, door een doelpunt van Joaquin: 2-0. Marcelino opteerde vervolgens voor de inbreng van Geoffrey Kondogbia en Kevin Gameiro, in de hoop in ieder geval een belangrijk­e uitgoal te maken. De 2-1 volgde nog geen kwartier later. Na een dieptepass van Dani Parejo was het Denis Cheryshev de bal achter Joel kopte. Betis moest vervolgens alle zeilen bijzetten om de voorsprong te verdedigen. Valencia had pech dat een kopbal van Cheryshev in de 89e minuut op het aluminium belandde, maar in de extra tijd zette Gameiro alsnog de 2-2 op het scorebord. (VI)