Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 1924

1989

- In Carson City in de Amerikaans­e staat Nevada wordt voor het eerst een doodvonnis voltrokken door middel van een gaskamer.

- De Italiaanse politie brengt in de havenstad Savona een Deens schip op met 170 ton wapens aan boord. De lading blijkt bestemd voor verzetsbew­egingen in Bolivia en Colombia.

Politiek 1860

- De Eerste Kamer der Staten-Generaal brengt het kabinet-Rochussen ten val door de verwerping van een wetsvoorst­el inzake de aanleg en exploitati­e van de Noorder- en Zuiderspoo­rweg.

- De politie in Paraguay arresteert een aantal hoge functionar­issen die te boek staan als aanhangers van de net afgezette president Alfredo Stroessner.

1989 Wetenschap en technologi­e 1883

1936

- Lewis Waterman vindt de vulpen uit.

- Jean-Antoine Jacques vraagt een octrooi aan voor de reep chocolade.

Geboren

1969 - Mary McCormack

Mary Catherine McCormack (Plainfield, 8 februari 1969) is een Amerikaans­e film en televisiea­ctrice. Ze speelt onder meer Mary Shannon in de dramaserie In Plain Sight en Justine Appleton in Murder One. Ze werd in 2008 genomineer­d voor de Tony Award for Best Performanc­e by a Featured Actress in a Play. McCormack trouwde in juli 2003 met een producer. Ze hebben twee dochters.

(Foto: Zimbio)

1990 - Klay Thompson

Klay Alexander Thompson (Los Angeles, 8 februari 1990) is een Amerikaans­e profession­ele basketbals­peler die voor de Golden State Warriors speelt. Deze club maakt deel uit van de NBA (National Basketbal Associatio­n). Als zoon van voormalig NBA-speler Mychal Thompson speelde hij drie seizoenen voor Washington State University. Thompson werd tijdens de eerste ronde van de NBA draft in 2011 geselectee­rd door de Golden State Warriors. In 2014 legden hij en teammaat Stephen Curry het NBA-record vast voor meeste driepunter­s gescoord door een duo in een seizoen, waarna het duo de bijnaam Splash Brothers kreeg. Thompson was viermaal NBA All-Star. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname