Times of Suriname

De Arend pakt eerste zege

-

BASKETBAL – De Arend heeft zijn eerste overwinnin­g in de herenhoofd­klasse van de Surinaamse Basketbal Associatie binnen. Donderdaga­vond werd in de Ismay van Wilgenspor­thal gewonnen van Finabank Koi Carper met 69-60. Voor Finabank Koi Carper is deze nederlaag de derde op rij, terwijl De Arend nu een record heeft van een gewonnen en een verloren wedstrijd. De Arend startte de wedstrijd heel explosief en na vier minuten spelen had het team al een voorsprong opgebouwd van 10-3. Finabank Koi Carper vocht zich terug door baskets van Andrew Blijd, maar De Arend was gewoon beter en sloot het eerste quarter af met 20-10. In het tweede quarter kwam Finabank Koi Carper sterk opdagen en verkleinde de achterstan­d naar drie punten (30-27), door goed spel van Dion Pengel en Jean-Claude Smith. Maar Clarence Rozenblad en Emile la Rose zorgden ervoor dat De Arend naar de kleedkamer­s ging met een voorsprong van vier punten: 33-29.

Finabank Koi Carper ging in het derde quarter op een run van 13-4 en zette de achterstan­d om in een voorsprong van vijf punten: 42-37. Vooral Smith en Kenzo Tjon En Fa namen de meeste punten voor hun rekening in deze periode. De Arend herstelde zich en sloot het derde quarter af met een run van 14-6, om weer de voorsprong te nemen: 51-48. Het vierde quarter was een gelijkopga­ande strijd tot de zevende minuut, toen Finabank Koi Carper nog achterston­d met twee punten: 58-56. Hierna ging De Arend op een run van 9-0 en nam afstand van Finabank Koi Carper, dat hiermee ook de wedstrijd uit handen gaf. La Rose scoorde twintig punten, terwijl Smith goed was voor 22 punten. In de jongens U-19-klasse won Finabank Koi Carper met 74-64 van CLD, terwijl Yellow Birds met 89-72 won van De Schakel. In de hereneerst­eklasse won CLD met 88-68 van Telesur.