Times of Suriname

Waterberg stelt nieuwe politieke partij voor

-

PARAMARIBO Celsius Waterberg stelde vrijdag officieel zijn nieuwe politieke partij voor. De Sociaal Democratis­che Unie (SDU) moet aan naamsbeken­dheid doen, zodat Suriname de nieuwe partij leert kennen. Waterberg is ervan overtuigd dat de nieuwe partij bij de verkiezing­en van mei 2020 een zetel kan behalen.

Waterberg wilde vrijdag vooral de visie van zijn nieuwe partij overbrenge­n aan het volk. Zo wil die vooral opkomen voor de minderbede­elden in de samenlevin­g. Dit wil de partij aanpakken door bijvoorbee­ld een goede algemene ziektekost­enverzeker­ing aan te bieden of door een goed huisvestin­gsbeleid op poten te zetten, zodat iedereen kan genieten van goede levenskwal­iteit.

Hij wil zich ook focussen om voor alle Surinamers de levenskwal­iteit op te krikken. SDU wil aan het onderwijss­ysteem werken, zodat jonge Surinamers een waardige opleiding krijgen, de wisselkoer­s omlaag brengen, een betere inkomstenv­erdeling bewerkstel­ligen en een betere veiligheid garanderen aan de bevolking van dit land.

Waterberg roept politiek analisten op om de SDU niet te vergelijke­n met andere politieke partijen. SDU is immers geen afsplitsin­g van een andere partij. Hij vraagt om te kijken naar haar daden en beleid. Volgens hem zal zijn partij in de regeringsc­oalitie komen. Al geeft hij wel toe dat zij een achterstan­d heeft tegenover de andere politieke partijen. Maar hij is niet bang voor de verkiezing­srace.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname