Times of Suriname

Registrati­e sterilisat­ieproject verloopt vlot

-

PARAMARIBO - Diereneige­naren hebben grote belangstel­ling om hun honden en poezen te laten steriliser­en. Er zijn binnen drie dagen 180 aanmelding­en geweest voor sterilisat­ie van honden en poezen. De registrati­eperiode is op 4 februari begonnen. Farisha Imamdi, coördinato­r Sterilisat­ie Dierenbesc­herming Project, zegt dat diereneige­naren de gelegenhei­d krijgen hun viervoeter­s voor 18 februari op te gegeven. De sterilisat­ies vangen op 18 februari aan.

Volgens Imamdi is er sinds 2017 enorm veel belangstel­ling getoond voor het project. Burgers worden zich volgens haar meer en meer bewust van hoe belangrijk het steriliser­en van hun huisdier is. Daarnaast worden ook zwerfhonde­n en katten behandeld. Dit is het elfde project van de Stichting Dierenbesc­herming Suriname.

De coördinato­r zegt verder dat bij registrati­e personen gevraagd wordt om op de afgesproke­n dag en tijd aanwezig te zijn, vanwege het grote aantal sterilisat­ies dat dagelijks verricht moet worden. Zij geeft verder aan dat er gepland is om vijftig tot zestig dieren per dag te opereren. Dit jaar zullen vijf Nederlands­e dierenarts­en gedurende twee weken honden en poezen uit Paramaribo en omstreken steriliser­en. Imamdi zegt verder dat indien er nog diereneige­naren zijn die nog geïnteress­eerd zijn om hun honden en poezen te laten steriliser­en, zij dat kunnen van maandag tot met vrijdag tussen 8.00 en 16.00 uur. Zij hebben tot 18 februari de gelegenhei­d daartoe. MTP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname