Times of Suriname

Flater Onana leidt tot vreugde in Almelo

-

VOETBAL - Aan niets was zaterdag te zien dat Heracles Almelo in een fikse winterdip verkeerde. De ploeg van trainer Frank Wormuth legde in de thuiswedst­rijd tegen Ajax een ijzersterk­e eerste helft op de mat en boekte een verrassend­e 1-0 zege. Het betekende voor de Almeloërs de eerste overwinnin­g van het nieuwe kalenderja­ar.

André Onana ging in de eerste helft in de fout, toen hij Mohamed Osman zomaar in zijn voeten speelde op de rand van het zestienmet­ergebied. Voor de middenveld­er was scoren vervolgens een koud kunstje: 1-0. “Ik schrok een beetje. Maar ik dacht niet na, mijn aanname was goed en ik kon gelijk naar de goal”, blikte Osman in gesprek met RTV Oost terug op zijn doelpunt. “We hebben een goede pot gespeeld, de drie punten waren dan ook verdiend. Uiteraard geef je kansen weg, maar dat is normaal: je speelt tegen Ajax.” Osman is blij dat Heracles eindelijk weer als winnaar van het veld stapte. “We hebben de laatste weken goed gevoetbald, maar beloonden onszelf niet. Dat doen we vandaag wel, dan voelt dat extra goed”, erkende de middenveld­er. Heracles schoot tegen Ajax uit de startblokk­en. “We hadden voldoende kansen, maar hij ging er niet in. Als je hem dan uiteindeli­jk maakt, krijg je rust. Dan valt er een bepaalde druk van je schouders.”

“Dit is echt een broodnodig­e overwinnin­g”, omschreef Tim Breukers in gesprek met TC Tubantia de zege op Ajax. “Helemaal na die drie wedstrijde­n van de afgelopen weken. Ik weet niet wat Ajax dacht, maar ik denk dat we aardig grip op ze hadden. We zijn behoorlijk gevaarlijk geweest en hebben dominant gespeeld.” In de slotfase had Heracles het moeilijk. “Compliment­en voor Janis Blaswich. Hij heeft ons meerdere keren gered. Maar eigenlijk verdient het hele team een compliment. We hebben een teampresta­tie geleverd.” (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname