Times of Suriname

Suns maakt het knap lastig voor Warriors

- Stephan Curry van Golden State Warriors wordt belaagd door twee spelers van Phoenix Suns. (Foto: ESPN)

BASKETBAL - De dertiende nederlaag op rij werd niet voorkomen, maar de basketball­ers van Phoenix Suns hebben het titelverde­diger Golden State Warriors toch behoorlijk lastig kunnen maken. Stephen Curry bewaarde 10 van zijn 20 punten voor het laatste kwart waarin de koploper in de Western Conference van de NBA toch afstand nam: 117-107.

Voor Warriors betekende dat de elfde uitzege op rij. De ploeg kwam op 39 overwinnin­gen tegen vijftien nederlagen. Alleen Milwaukee Bucks, de leider in de Eastern Conference, kan betere cijfers overleggen: 41 tegen 13. Phoenix Suns, met pas elf zeges op zak, leidde in het eerst kwart zelfs met een voorsprong van 17 punten en met nog ruim acht minuten op de klok stond het nog altijd 94-88 in het voordeel van de thuisploeg. Maar 13 punten op rij van Warriors deden het duel alsnog kantelen. Klay Thompson was met 25 punten de topschutte­r bij de bezoekers.

De basketball­ers van Philadelph­ia 76ers hebben de 35e zege bij kunnen schrijven. Voor eigen publiek in het Wells Fargo Center werd Denver Nuggets verslagen: 117-110. Sixers sloeg in het tweede kwart een gat, maar Denver kwam weer in de buurt en wist het spannend te maken. Onder leiding van Jimmy Butler en Joel Embiid liep de thuisploeg in de laatste vier minuten dan toch weer weg en dit keer zat een comeback er voor Nuggets niet in. JJ Redick was de grote man bij de thuisploeg door met 34 punten een flink steentje bij te dragen, terwijl Nikola Jokic namens Nuggets goed was voor 27 punten. (AD)