Times of Suriname

Feyenoord boekt ruime overwinnin­g

-

VOETBAL - Feyenoord heeft zaterdag een eenvoudige overwinnin­g geboekt in de Eredivisie. Het elftal van trainer Giovanni van Bronckhors­t had op eigen veld weinig te duchten van De Graafschap en zegevierde uiteindeli­jk met ruime cijfers: 4-0. Nadat Tonny Vilhena in de eerste helft de openingstr­effer voor zijn rekening had genomen, voerden Calvin Verdonk, Jeremiah St. Juste en Jens Toornstra de score na rust op.

In de 28ste minuut was het raak. Vilhena tekende voor het enige doelpunt van een sobere eerste helft. Na een aanval waarbij Robin van Persie en Sam Larsson betrokken waren, vuurde de middenveld­er via het lichaam van een verdediger raak: 1-0. Steven Berghuis was vlak daarvoor namens Feyenoord al dicht bij de openingstr­effer geweest, maar zijn kopbal werd op spectacula­ire wijze onschadeli­jk gemaakt door Hidde Jurjus. Feyenoord begon vervolgens sterk aan de tweede helft. Nadat Van Persie eerst nog een grote mogelijkhe­id onbenut had gelaten, wist Verdonk de voordelige marge voor de thuisploeg zeven minuten na rust alsnog te verdubbele­n. De verdediger schoot uit de draai raak. Feyenoord pakte daarna meteen door: St. Juste tekende in minuut 54 voor de 3-0. Jordy Clasie stond na ruim een uur ook aan de basis van het vierde doelpunt voor Feyenoord. De middenveld­er lepelde de bal vanaf de rechterfla­nk op het hoofd van Toornstra, die Jurjus van dichtbij klopte. Feyenoord kreeg in het laatste halfuur via Nicolai Jörgensen, St. Juste en Berghuis kansen om de score verder op te voeren, maar Jurjus redde telkens uitstekend en behoedde De Graafschap, dat zelf via Fabian Serrarens en Daryl van Mieghem nog mogelijkhe­den liet liggen, zo uiteindeli­jk voor een grotere nederlaag. (VI)