Times of Suriname

Dortmund stort in

-

VOETBAL - Borussia Dortmund heeft zaterdag op zeer opmerkelij­ke wijze puntenverl­ies geleden. De lijstaanvo­erder van de Bundesliga gaf een 3-0 voorsprong uit handen tegen 1899 Hoffenheim. Wout Weghorst speelde met VfL Wolfsburg gelijk in een al even krankzinni­g duel: 3-3. Onder leiding van assistentt­rainers Manfred Stefes en Edin Terzic nam de koploper meteen het initiatief. Al na twaalf minuten klonk er gejuich in het Signal Iduna Park: de treffer van Jadon Sancho ging echter niet door omdat Mario Götze hinderlijk buitenspel stond. Na ruim een half uur pakte Dortmund alsnog de voorsprong. Op aangeven van Lukasz Piszczek schoot Sancho zeer knap diagonaal raak. De jonge aanvaller geselde de defensie van Hoffenheim sowieso met zijn acties en had vlak voor rust ook een groot aandeel in de 2-0. Doelman Oliver Baumann kon zijn schot niet keren, waarna Götze de rebound binnentikt­e. Halverwege de tweede

helft nam de thuisploeg verder afstand. Raphaël Guerreiro was het eindstatio­n van een ragfijne aanval. Hoffenheim weigerde echter met de witte vlag te zwaaien. De 3-1 van Ishak Belfodil een kwartier voor tijd leek niet meer dan een treffer voor de statistiek­en, maar na de 3-2 van Pavel Kaderabek in de 83ste minuut moest Dortmund nog alle zeilen bijzetten om de zege over de streep te trekken. Dat lukte niet: Belfodil kopte raak en zorgde voor groot verdriet bij de fans van BVB. (VP)