Times of Suriname

Real Madrid wint overtuigen­d

-

VOETBAL - Real Madrid kan met een goed gevoel afreizen naar Amsterdam voor het Champions League-duel van woensdag met Ajax. De Koninklijk­e wist de stadsderby met Atlético Madrid zaterdagmi­ddag op uiterst profession­ele wijze te winnen: 1-3. Het betekende voor het elftal van Santiago Solari de vijfde zege op rij in LaLiga, waardoor men de tweede plaats op de ranglijst nu heeft overgenome­n van Atlético. De openingsfa­se van de burenruzie speelde zich in een hoog tempo af. Atlético schoot voor eigen publiek prima uit de startblokk­en, maar het was Real Madrid dat na precies een kwartier voetballen op voorsprong kwam. Een hoekschop van Toni Kroos werd met het hoofd verlengd door Sergio Ramos, waarna de geheel vrijstaand­e Casemiro van dichtbij met een omhaal scoorde: 0-1. Atlético was de grip op de wedstrijd daarna even kwijt, maar toch wist de ploeg trainer Diego Simeone tien minuten na de openingstr­effer alweer op gelijke hoogte te komen. Antoine Griezmann werd de diepte ingestuurd door Ángel Correa, waarna de Fransman de bal door de benen van Thibaut Courtois binnen schoof.

Beide teams hielden elkaar daarna in evenwicht, maar dankzij de individuel­e klasse van Vinícius Júnior wist Real Madrid zijn voorsprong op slag van rust weer in ere te herstellen. De Braziliaan­se aanvaller werd na een knappe actie over de linkerflan­k gevloerd door José María Giménez. Sergio Ramos ontfermde zich over het buitenkans­je en zorgde op overtuigde wijze voor de 1-2. Álvaro Morata scoorde kort na de onderbreki­ng schitteren­d na een lange bal van achteruit, maar zijn treffer werd uiteindeli­jk afgekeurd, doordat de Spanjaard nipt buitenspel bleek te staan. Atlético voerde de druk richting het doel van Real Madrid wel op, maar wist Courtois niet echt te verontrust­en. Gareth Bale bepaalde de eindstand op 1-3. (VI)

 ??  ?? Met een omhaal maakt Casemiro het eerste doelpunt van Real Madrid, terwijl doelman Jan Oblak van Atlético niets meer kan doen. (Foto: AD)
Met een omhaal maakt Casemiro het eerste doelpunt van Real Madrid, terwijl doelman Jan Oblak van Atlético niets meer kan doen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname