Times of Suriname

Internazio­nale wint eindelijk

-

VOETBAL - Internazio­nale heeft voor het eerst sinds 29 december 2018 weer eens weten te winnen in de Serie A. Door een laat doelpunt van invaller Lautaro Martínez wonnen i Nerazzurri met minimaal verschil bij Parma: 0-1.

Inter kon zijn borst op voorhand nat maken voor het bezoek aan het Stadio Ennio Tardini. De ploeg van Luciano Spalletti pakte slechts één punt uit zijn laatste drie competitie­wedstrijde­n en werd tussendoor ook nog eens door Lazio uit het bekertoern­ooi gekegeld. Parma stuntte vorig weekend door met 3-3 gelijk te spelen tegen Juvetens en de formatie van trainer Roberto D’Aversa verkocht zijn huid opnieuw duur.

Parma deed niet onder voor Inter en kreeg na ruim twintig minuten voetballen de beste kans in de eerste helft. Gervinho nam het doel van Samir Handanovic onder vuur na een individuel­e actie, maar het schot van de Ivoriaan spatte uiteindeli­jk uiteen op de lat. Namens Inter kreeg João Mário een uitstekend­e kans. De Portugese middenveld­er kon in kansrijke positie uithalen, maar ging uiteindeli­jk op kolderieke wijze voorbij aan de bal.

In de tweede helft tapte Inter uit een ander vaatje. Danilo D’Ambrosio verschalkt­e doelman Luigi Sepe kort na rust uit een hoekschop, maar zijn doelpunt werd na raadplegin­g van de videoschei­dsrechter (VAR) uiteindeli­jk afgekeurd vanwege hands. Elf minuten voor tijd wist Inter alsnog op voorsprong te komen. Radja Nainggolan wist met een handige steekpass Lautaro Martínez te bereiken, waarna de Argentijns­e spits met een overtuigen­de uithaal uitgroeide tot matchwinne­r. (VI)

??  ?? Een spelmoment uit de wedstrijd Feyenoord en De Graafschap. (Foto: Nusport)
Een spelmoment uit de wedstrijd Feyenoord en De Graafschap. (Foto: Nusport)