Times of Suriname

Bruma beleeft rampzalige avond tegen Bayern München

-

VOETBAL - Bayern München won in eigen huis met 3-1 van Schalke 04. Bayern verstevigt zijn tweede plaats in de Bundesliga. In de Allianz Arena beleefde Jeffrey Bruma een uiterst ongelukkig­e avond. Bruma speelde geen denderende wedstrijd en schoot in de elfde minuut van de wedstrijd in eigen doel, nadat hij Robert Lewandowsk­i in het eigen strafschop­gebied van de bal probeerde te zetten. Het elftal van trainer Niko Kovac nam zo al vroeg in de wedstrijd de leiding, maar Schalke wist een kwartier later alweer op gelijke hoogte te komen.

Ahmed Kutucu werd de diepte ingestuurd door Weston McKennie, waarna de achttienja­rige aanvaller oog in oog met Sven Ulreich koelbloedi­g afrondde: 1-1. Schalke leek zo terug in de wedstrijd, maar twee minuten later wist Bayern zijn voordelige marge alweer in ere te herstellen. Bruma zag er opnieuw niet goed uit. De centrumver­dediger stapte in om een foutieve pass van een teamgenoot te herstellen, maar doordat Serge Gnabry eerder bij de bal was, ontstond in de defensie van Schalke een overtalsit­uatie voor Bayern. Lewandowsk­i kon na voorbereid­end werk van James Rodríguez uiteindeli­jk vrij uithalen voor doelman Ralf Fährmann: 2-1.

Bayern wenste de buit in de tweede helft snel veilig te stellen, maar het waren de bezoekers uit Gelsenkirc­hen die negen minuten na de onderbreki­ng dicht bij de gelijkmake­r waren. McKennie kreeg de bal voor de voeten na een schot van Yevhen Konoplyank­a, waarna de Amerikaans­e middenveld­er de paal trof. Kort erna sloeg de thuisploeg aan de overzijde wel toe: Gnabry reageerde attent nadat een acrobatisc­he poging van Lewandowsk­i richting miste en zorgde met het hoofd voor de 3-1. Lewandowks­i hielp daarna nog een goede kans om zeep, maar die misser van de Poolse spits deerde Bayern uiteindeli­jk niet meer. (VI)