Times of Suriname

Rozenstrui­k ziet zichzelf over enkele jaren als kampioen UFC

-

UFC - Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstrui­k ziet zichzelf over enkele jaren als de kampioen van de Ultimate Fighting Championsh­ip (UFC). Hij tekende in december een contract bij de UFC en maakte op 2 februari zijn debuut in Brazilië tegen de Braziliaan Junior Albini. Hij won deze partij door middel van TKO in de tweede ronde.

Op de persconfer­entie, die zaterdagmi­ddag gehouden werd in Ramada, gaf Bigi Boi aan dat deze overwinnin­g hem meer motiveert om harder te trainen en verder te gaan. Hij zit nu in de zwaargewic­htklasse, waar UFC-toppers als Alistair Overeem en Conor McGregor uitkomen. Bigi Boi is niet geïntimide­erd door deze toppers en zal eenieder die hem in de weg komt, knock-out slaan. Hij vertelt dat hij binnenkort wederom naar Aruba gaat voor een trainingsk­amp en als alles goed zit, komt hij in mei weer in actie.

Michael Babb, de trainer van Rozenstrui­k, is trots op zijn pupil, die Suriname op 2 februari op de wereldkaar­t heeft gezet met de overwinnin­g. Hij geeft verder aan dat Rozenstrui­k de potentie heeft om de UFC-top te bereiken, maar om deze top te bereiken, moeten zijn pupil en zijn team natuurlijk alle middelen ter beschikkin­g hebben. Babb geeft verder aan dat UFC-toppers minimaal USD 300 duizend spenderen om zich voor te bereiden op een toppartij, maar Rozenstrui­k heeft dat budget momenteel niet. De trainer geeft tot slot aan dat Bigi Boi tot nu toe met de weinige middelen heeft gewerkt en het zo ver heeft geschopt, maar er moet nu wel een veranderin­g komen als Bigi Boi vooruit wil gaan in deze tak van sport. Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken was heel blij met de overwinnin­g van Rozenstrui­k bij zijn UFC-debuut en zij hoopt dat Bigi Boi tot grote hoogte kan stijgen. Zij bedankte ook trainer Babb, die Rozenstrui­k getraind en begeleid heeft. Gopal hoopt dat de jongeren inspiratie putten uit de prestatie van Rozenstrui­k. De minister kon echter niet concreet aangeven of Rozenstrui­k op financiële steun van de regering mag rekenen.

 ??  ?? Jairzinho Rozenstrui­k neemt een presentje in ontvangst van minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken. (Foto: Sherwien Hanoeman)
Jairzinho Rozenstrui­k neemt een presentje in ontvangst van minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken. (Foto: Sherwien Hanoeman)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname