Times of Suriname

Leo Victor blijft aan kop

-

VOETBAL - Leo Victor heeft zich ervan verzekerd om de twaalfde ronde in te gaan als koploper van de eerste divisie van de Surinaamse Voetbal Bond. Vrijdag in het Essedstadi­on won het team met 4-2 van Nishan’42. Leo Victor heeft door deze overwinnin­g 31 punten, terwijl Nishan’42 blijft steken op zeven. Leo Victor was vanaf het begin het betere team en het duurde ook niet lang alvorens het de score opende. In de dertiende minuut was het Vitorino Pinas die uit een voorzet de bal achter doelman Rodensio Wanabo van Nishan’42 plaatste. Leo Victor bleef doorgaan en in de 21ste minuut was het de jeugdige Brian Elshot die het tweede doelpunt maakte. De talentvoll­e jeugdspele­r scoorde uit een breedtepas­s. Nishan’42 bleef slecht spelen en zaken werden steeds erger. Elshot strafte Nishan’42 in de 39ste minuut resoluut af, nadat het team balverlies leed op het middenveld: 3-0.

Nishan’42 begon pas na dit doelpunt uit de druk van Leo Victor te komen. Het team begon beter te spelen en voor het rustsignaa­l reduceerde Shaquille Pelswijk de achterstan­d: 1-3. Hij kopte uit een hoekschop het eerste doelpunt van Nishan’42 binnen. Dit werd ook de ruststand van de wedstrijd. In de tweede helft heeft Nishan’42 goed spel laten zien, maar het werd opnieuw afgestraft voor knullig balverlies. In de 61ste minuut verloor Wanabo de bal en Elshot maakte zijn derde doelpunt van de wedstrijd: 4-1. In de slotfase kon Nishan’42 nog eens scoren via Cyrillo IJspol: 2-4.