Times of Suriname

Botopasie geeft SVB schande

-

VOETBAL - “Het is een schande voor het Surinaamse voetbal, waarbij het bestuur en de spelers van Botopasie medeschuld­ig zijn”, geeft aanvoerder Ricardo da Silva van Botopasie aan. Zaterdag werd de eerstedivi­siewedstri­jd van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) na de 68ste minuut gestaakt door scheidsrec­hter Deborah Zebeda, toen Botopasie maar zeven spelers op het veld had tegen Voorwaarts. De geelzwaart­e formatie stond op dat moment al voor met 8-0. Da Silva geeft aan dat het team niet eens een trainer heeft en hierdoor er niet wordt getraind. Hij geeft verder aan dat dit een schande is naar de Surinaamse supporters en zegt: “Sorry.” Deze speler probeert met de spelers die willen, toch op te dagen en de wedstrijde­n te spelen. Echter, Da Silva weet niet wat de toekomst met zich mee gaat brengen. “Ik ben slechts een speler”, zegt hij teleurstel­lend. Ook aanvoerder Gorgio Bhoi van Voorwaarts heeft geen woorden ervoor. “Dit is gewoon schande voor ons voetbal”, zegt hij.

Voorwaarts begon de wedstrijd goed en stond na 45 minuten spelen op een 5-0 voorsprong, door doelpunten van Alvaro Verwey (3x) en Shorano Mawi (2x). In de tweede helft nam Voorwaarts nog een ruime voorsprong door vroege doelpunten van Moreno Asoman (46ste minuut), Verwey (48ste minuut) en Mawi (53ste minuut). Na dit doelpunt was het duidelijk dat Botopasie geen tegendoelp­unten meer wilde hebben. Eerst kreeg Melvin Pinas de rode kaart, voor een overtredin­g. Pinas beging een roekeloos overtredin­g, wat niet in goede aarde viel bij de spelers van Voorwaarts. Vierde official Ramon Louisville en trainer Kenneth Jaliens van Voorwaarts konden erger voorkomen, door de spelers uit elkaar te halen. Hierna vielen twee spelers van Botopasie uit door een blessure, waarna in de 67ste minuut doelman Patrick Pinas ook naar de grond ging. De doelman gaf aan dat hij niet verder kon spelen. Zebeda had hierdoor geen keus dan de wedstrijd af te fluiten, want Botopasie had toen zeven spelers op het veld.