Times of Suriname

Klassieker eindigt gelijk

-

VOETBAL - Het heeft aan Robinhood zelf gelegen dat zij de klassieker tegen Transvaal niet heeft gewonnen, in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbal Bond. Zondagavon­d in het Andre Kamperveen­stadion verprutste de titelverde­diger tal van kansen, om uiteindeli­jk 1-1 gelijk te spelen. Robinhood heeft door het gelijkspel nu 27 punten, terwijl Transvaal 22 heeft.

Robinhood begon fel aan de wedstrijd en zette Transvaal onder druk. Transvaal trainer Raymond Mannen zag hoe doelman Rafaro Adipi Transvaal op de nul hield. Waar Robinhood drukte zette, kreeg Transvaal de mogelijkhe­id om een voorsprong te nemen. Door knullig verdedigen in de achterhoed­e van Robinhood werd Rivaldo Doorson in de beruchte zone neergehaal­d. Ronaldo Kembel nam de strafschop en stuurde doelman Claidel Kohinor de verkeerde kant op: 1-0. Robinhood hing zijn hoofd niet en drukte door en werd beloond voor het harde werk. Isiah Helstone kon het leder makkelijk binnentikk­en, nadat doelman Adipi blunderde: 1-1. Transvaal was de weg kwijt en kreeg nog een doelpunt tegen, maar het doelpunt van Andwele Baja werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft draaide alles om Robinhood. De kampioen van vorig jaar kreeg kans na kans, maar die kansen werden allemaal verprutst. Zo misten Roche Rosebel, Stefano Rijssel en Roxey Fer de gouden mogelijkhe­id om hun team de voorsprong te geven, maar zij faalden. Regillio Abiting van Transvaal trok geen profijt uit het feit dat hij alleen tegenover Kohinor stond. Hij kon niet snel beslissen of hij moest schieten of moest passen naar Sorencio Juliaans en uiteindeli­jk deed hij geen van beide. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

 ??  ?? Carlos da Silva van Transvaal doet alles om het leder in zijn bezit te houden in de klassieker tegen Robinhood. (Foto:Rakesh Parag)
Carlos da Silva van Transvaal doet alles om het leder in zijn bezit te houden in de klassieker tegen Robinhood. (Foto:Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname