Times of Suriname

Manchester City laat de tanden zien

-

VOETBAL - Manchester City staat weer aan kop in de Premier League. De ploeg van manager Pep Guardiola blies nummer vijf Chelsea gistermidd­ag in het Etihad Stadium compleet van het veld: 6-0. Sergio Agüero tekende voor de tweede keer in een week voor een hattrick. Voor Chelsea is het de grootste nederlaag ooit in de Premier League.

Binnen een halfuur stond het in Manchester 4-0 voor de thuisploeg. Al na een paar minuten opende Raheem Sterling de score. Agüero pegelde kort daarna fantastisc­h raak en de Argentijns­e spits maakte er even later ook 3-0 van, na gepruts in de dramatisch­e achterhoed­e van The Blues. Daarmee was het in de eerste helft nog niet gedaan voor Chelsea. Ilkay Gundogan maakte er 4-0 van. Chelseagoa­lie Kepa zag er bij de goal van de Duitser niet goed uit. Het was liefst twintig jaar geleden dat de topploeg uit Londen in één helft vier doelpunten incasseerd­e.

Na de rust bleef City heer en meester op eigen veld. De vijfde treffer van de middag volgde al snel. De bal ging op de stip na een overtredin­g op Sterling. Agüero schoot raak en tekende daarmee voor zijn derde doelpunt van de middag. Een week geleden had de spits tegen Arsenal (3-1 zege) ook al een hattrick gemaakt. Het slotakkoor­d was voor Sterling, in de tachtigste minuut. Op aangeven van Oleksandr Zinchenko maakte de buitenspel­er zijn tweede van de dag. Een slordig City liet na rust zelfs na om het dramatisch­e Chelsea nóg harder te vernederen. Door de nederlaag staat het hoofd van Chelsea-manager Maurizio Sarri aan een zijden draadje.

(VP)

??  ?? Shaun Lai A Fat van Oase, de winnaar van het Chinese ambassador­s 10K zwemevenem­ent, krijgt hulp van de medische staf. (Foto: Rakesh Parag)