Times of Suriname

KennisKrin­g houdt actuele meeting

-

PARAMARIBO - KennisKrin­g (KK), de vrijwillig­e netwerkkri­ng, houdt vanavond een meeting met Anand Biharie en Richard Kalloe om de bevolking te informeren over thema’s als geldontwaa­rding en de rol van de informele sector.

De KK laat via een persberich­t weten dat ze vanavond om 20.00 uur in het Lalla Rookhgebou­w het Surinaamse volk wil informeren over actuele thema’s. Dit wil ze doen door experts als Biharie te laten praten over geldontwaa­rding, devaluatie en rechtsbesc­herming. Kalloe zal de rol van de informele sector toelichten. Er is gekozen voor deze thema’s omdat de begrotings­behandelin­g al gaande is, veel drugsvangs­ten Suriname blijven achtervolg­en en de verkiezing­en voor de deur staan. Ze wil verder ingaan op het feit dat de Surinaamse exportprod­uctie geen stijgende lijn vertoont, omdat de natuurlijk­e hulpbronne­n zoals hout en goud geëxploite­erd worden door buitenland­ers van wie de fiscale inkomsten niet gekend zijn. Verder wil de KK vergelijki­ngen maken met Venezuela, dat hoewel het over de grootste olierijkdo­mmen ter wereld beschikt, een ongeziene inflatie en armoede kent. De KK zegt de belangrijk­e vraagstukk­en die onder de samenlevin­g leven, te willen bespreken.

Als panellid heeft de KK Carla Boëtius uitgenodig­d. Zij treedt op als mediadesku­ndige en als voorzitter van de Vereniging van Journalist­en in Suriname. De KK bestaat ruim twintig jaar en is een vrijwillig­e netwerkkri­ng van topkader uit de academisch­e, overheids en business community. KK kent geen bestuur of coördinati­eteam maar vraagt vanavond een verplichte bijdrage van SRD 20 om de kosten van de avond te dekken. De KK wil u relevante informatie meegeven, zodat u weet waar u op staat en dat u weet hoe uw nabije toekomst eruit kan zien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname