Times of Suriname

President Bouterse houdt voeling in volksbuurt­en

-

PARAMARIBO - President Desi Bouterse heeft zich georiëntee­rd in enkele volksbuurt­en in Paramaribo. Het Nationaal Informatie Instituut meldt dat de veldbezoek­en van de president bedoeld zijn om knelpunten bij de uitvoering van het overheidsb­eleid in de verschille­nde gebieden te identifice­ren. De president heeft meermaals aangegeven dat het beleid gericht is op de kwaliteit van het leef- en woongenot van burgers.

De regeringsl­eider heeft op 10 februari uitgebreid­e sessies gehouden met buurtbewon­ers van Menkendam, Latour, Pontbuiten, Ramgoelam, Livorno en Land van Dijk. Er is onder andere gesproken over de verschille­nde projecten die in uitvoering zijn in die gebieden. Tijdens de bezoeken is ook van inzicht gewisseld en er zijn oplossings­modellen aangedrage­n. De president heeft de burgers op het hart gedrukt om elkaar niet in de weg te staan, maar om het pad van samenwerki­ng in het belang van het gemeenscha­psbelang te kiezen. Het gaat bij hem niet om wie iets doet, maar dat er ontwikkeli­ng wordt gebracht in de gebieden. “Als het ziekenhuis niet komt, kan niemand er gebruik van maken, maar wanneer het er is, kan iedereen van de nodige zorg genieten.”

Tijdens de sessies heeft de president ook personen aangehoord met problemen van persoonlij­ke of sociale aard. Deze informatie heeft hij meegenomen en er zal via de werkarmen gewerkt worden aan oplossinge­n.

In de sessies hebben ook geparticip­eerd districtsc­ommissaris Eric Grauwde van Paramaribo-Zuidwest en ressortraa­dsleden.

 ??  ?? President Bouterse tijdens een van zijn veldbezoek­en.
President Bouterse tijdens een van zijn veldbezoek­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname