Times of Suriname

LWO tekent hoger beroep aan tegen vonnis

-

PARAMARIBO - De Ligeon Werknemers Organisati­e (LWO) heeft vorige week hoger beroep aangeteken­d, omdat ze het niet eens is met het vonnis van de rechter. De rechter heeft aangegeven dat de bond de advocaatko­sten van de directie van Apotheek Ligeon moet betalen. De kosten zijn ongeveer SRD vierduizen­d.

Michael Sallons, bondsvoorz­itter, vertelt dat het vonnis direct uitvoerbaa­r is. Hij blijft erbij dat hij de kosten niet gaat betalen, omdat hij ervan overtuigd is dat de directie ervoor heeft gezorgd dat de bond tot actie moest overgaan.

Sallons geeft aan dat door toedoen van de directie de bond tot actie moest overgaan en daarom zal hij de kosten ook niet voor haar betalen. Hij vraagt zich af hoe de directie eerst een collectiev­e arbeidsove­reenkomst (cao) onderteken­t en daarna advies gaat vragen bij het Ministerie van Arbeid. De bond was van 17 tot en met 19 januari in actie omdat hij het niet eens was dat de directie de cao eenzijdig zou openbreken, om artikel 28 eruit te halen. De bondsvoorz­itter gaf eerder aan dat de directie niet zomaar aan de cao kan komen, omdat partijen daarvoor getekend hebben. Sallons vertelt verder dat hij de aandeelhou­ders ook op de hoogte gaat stellen dat de bond de advocaatko­sten niet gaat betalen, vanwege het feit dat de directie de actie heeft uitgelokt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname