Times of Suriname

Gender Platform Nickerie geïnstalle­erd

-

NICKERIE - Vele Nickeriane­n hebben meegewerkt en meegedaan aan de activiteit­en die door het Bureau Genderaang­elegenhede­n (BGA) Nickerie en Paramaribo zijn geïnitieer­d. “Daarmee heeft u gezamenlij­k telkenmale te kennen gegeven dat u het belangrijk vindt om de geweldprob­lematiek in dit district weg te werken.”

“Wij hebben met die gezamenlij­ke acties geconstate­erd dat uw betrokkenh­eid groot is. En dat is nu wat juist nodig is om progressie te kunnen boeken in het wegwerken van geweld, vooral tegen vrouwen en meisjes.” Woorden van minister Mike Noersalim van Binnenland­se Zaken (BIZA) bij de installati­e van het Gender Platform en het bijbehoren­de Coördinati­eteam in Nickerie vorige week. Het Gender Platform Nickerie is een samenwerki­ng- en overlegstr­uctuur waarbij stakeholde­rs (overheidso­rganisatie­s, niet-overheidso­rganisatie­s en individuen) zich buigen over gendervraa­gstukken in het district. Het doel hiervan is bij te dragen aan het bereiken van gendergeli­jkheid op verschille­nde gebieden en niveaus. Het platform heeft tot taak het identifice­ren van de genderonge­lijkheden in Nickerie, het aandragen van oplossings­voorstelle­n en in platformve­rband besluiten nemen over de te ondernemen acties, alsook het uitvoeren, monitoren en evalueren van de acties. Het platform bestaat uit gender stakeholde­rs van het district Nickerie en wordt geleid door een coördinati­eteam bestaande uit tien leden, van wie vijf van overheidso­rganisatie­s en vijf van niet-overheidso­rganisatie­s of individuen. Het coördinati­eteam wordt voorgezete­n door BGA-Nickerie, samen met twee covoorzitt­ers. Het coördinati­eteam heeft een drie jaar.

Op 21 mei 2016 heeft BIZA in het kader van 8 maart, Internatio­nale Dag van de Vrouw, BGA Nickerie heropend. Daarnaast hebben vijftien prominente Nickeriane­n zich gecommitte­erd aan de HeForSheCa­mpagne, wat ook een teken is om aan te geven dat ook zij bereid zijn mee te helpen het vraagstuk van geweld op te lossen.

zittingsdu­ur van

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname