Times of Suriname

Tottenham Hotspur kan titel pakken

-

VOETBAL De meeste volgers van het Engelse voetbal denken dat de strijd om het kampioensc­hap tussen twee clubs gaat: Liverpool en Manchester City. Onterecht, zo vindt Alan Shearer. De oudaanvall­er is van mening dat Tottenham Hotspur ook nog altijd serieus in de race is voor de landstitel. De voormalig spits is onder de indruk van de manier waarop the Spurs zijn wedstrijde­n wint. “Het afgelopen weekend was typisch; Manchester City maakte Chelsea met de grond gelijk (60) met geweldig voetbal. Maar ook Tottenham won weer, terwijl ze niet best speelden”, zegt Shearer tegen de BBC. Tottenham versloeg in eigen huis Leicester City met 31.

“Voor de vierde wedstrijd op rij wint Tottenham terwijl ze misschien wel de mindere waren, dat is heel indrukwekk­end. En dat zonder sterspeler­s als Harry Kane en Delli Alli”, weet Shearer. “Als je, zoals ze nu spelen, niet top bent, is het behalen van een goed resultaat het belangrijk­ste. En dat lukt ze telkens weer. Het laat zien dat trainer Mauricio Pochettino fantastisc­h werk aflevert.”

Shearer kijkt uit naar het verloop van de titelrace. “Nu mag je nog wel een foutje maken, maar tegen het einde van het seizoen kan elk puntverlie­s dodelijk zijn. De komende drie maanden zullen intens worden.” Tottenham heeft momenteel vijf punten minder dan Liverpool en koploper Manchester City. The Citizens hebben echter wel een wedstrijd meer gespeeld dan de concurrent­ie.

(VP)

 ??  ?? Karim Benzema heeft maandag niet meegetrain­d met Real Madrid. De Franse spits zou nekklachte­n hebben en uit voorzorg zijn binnengebl­even. (Foto: Goal)
Karim Benzema heeft maandag niet meegetrain­d met Real Madrid. De Franse spits zou nekklachte­n hebben en uit voorzorg zijn binnengebl­even. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname