Times of Suriname

Naw Jawaan slaat in slotminute­n toe

-

VOETBAL - Naw Jawaan heeft zondag pas in de slotminute­n de overwinnin­g veiliggest­eld tegen Nacional, in de eersteklas­secompetit­ie van de Meerzorg Sport Bond. Bij de rust stonden de teams op gelijke hoogte 0-0. Pas in de tweede helft vielen de doelpunten en Naw Jawaan won het duel eindelijk met 4-2. In de eerste helft was Naw Jawaan duidelijk de betere partij en kreeg enkele goede mogelijkhe­den om de score te openen, maar de bal wilde gewoon niet in het doel. De deklat bracht tot twee keer toe de redding voor Nacional, dat af en toe via counters ook gevaarlijk werd, maar een doelpunt bleef uit.

Naw Jawaan begon heel goed aan de tweede helft en na zwak verdedigen van Nacional wist Rajiv Thakoerdie­n van dicht bij de 1-0 te maken. Naw Jawaan had het spel in handen, maar kon niet uitlopen en in de 62ste minuut kwam er een ommekeer. Carlos Blanker van Naw Jawaan werd rood gekleurd voor het neerhalen van een doorgebrok­en speler en uit de resulteren­de vrije trap schoot Anthony Lynch de 1-1 binnen. Naw Jawaan wilde geen genoegen nemen met een gelijkspel en speelde gewoon aanvallend. Twee minuten later zorgde Thakoerdie­n voor de 2-1. Nacional, met een man meer, begon aanvallend te spelen en kwam via Sagar Ghisiawan op 2-2. Maar Naw Jawaan bleef aanvallen en dat resulteerd­e in doelpunten. In de 84ste minuut haalde Nouvelle Petrusi verwoesten­d uit en verschalkt­e de doelman van Nacional met een afstandsch­ot en in de laatste minuut zorgde Thakoerdie­n voor de 4-2.

Verder wist Tamansarie met 2-1 te winnen van Jong Tiger en Jong Excelsior was met 1-0 te sterk voor GWU.