Times of Suriname

Happy Boys boekt nipte zege

-

VOETBAL - Happy Boys heeft zondagmidd­ag een nipte zege geboekt op Redjo, in de eersteklas­secompetit­ie van de Meerzorg Sport Bond. Happy Boys stond bij de rust met 2-1 voor en won uiteindeli­jk met 3-2. De winnaar komt door deze zege op zes punten uit twee wedstrijde­n, terwijl Redjo blijft steken op zes punten uit drie duels.

Happy Boys had meer balbezit in de beginfase van het duel en kreeg ook de beste kansen. In de 31ste minuut kwam Happy Boys verdiend op 1-0 via Lorenzo Zoutkamp. Redjo herstelde zich snel na de achterstan­d en binnen enkele minuten bracht Renjho Kanie zijn team op gelijke hoogte: 1-1. Happy Boys bleef hierna domineren en vlak voor rust zorgde Marciano Diekan voor de 2-1. Ook in de tweede helft zat Happy Boys beter op de bal, terwijl Redjo het moest hebben van de snelle counters. In de 57ste minuut kreeg Redjo een strafschop toegewezen, toen een aanvaller van Redjo neergehaal­d werd door een verdediger van Happy Boys in het strafschop­gebied. Fauzi Mertodikro­mo belastte zich met deze trap en faalde niet: 2-2. Hierna voerde Happy Boys het tempo op en nam het spel helemaal over. Het raakte tot twee maal toe de deklat, maar de winnende treffer viel pas in de 83ste minuut. De snelle Lorenzo Leter passeerde een verdediger en verraste de doelman van de tegenstand­er met een schot in de korte hoek: 3-2. Redjo probeerde nog de gelijkmake­r te scoren, maar het mocht niet baten.

??  ?? Een spelmoment uit de wedstrijd Happy Boys tegen Redjo. (Foto: Sherwien Hanoeman)