Times of Suriname

De Arend boekt tweede zege

-

BASKETBAL - De Arend is de tweede ronde van de dameshoofd­klasse van de Surinaamse Basketbal Associatie winnend gestart. In de Ismay van Wilgenspor­thal werd zondag gewonnen van SCVU met 53-41. Deze overwinnin­g was pas de tweede van De Arend, terwijl het SCVU zijn derde nederlaag is.

In het begin hadden de dames van beide teams het moeilijk om de bal in de basket te krijgen. Er werden veel schoten gemist, totdat Jeanne Benschop in de zevende minuut de eerste basket scoorde voor SCVU. Hierna was het een gelijkopga­ande wedstrijd en SCVU sloot het quarter af met een voorsprong: 12-11. In de beginfase van het tweede quarter was het een gelijkopga­ande strijd, totdat Mirelva Marica en Siedah Asin ervoor zorgden dat De Arend naar de kleedkamer­s ging met een voorsprong van zes punten: 28-22.

In het derde quarter brachten Jolain Nijman en Shiwani van Ijzerdoorn hun team SCVU weer terug in de wedstrijd (30-28), maar verder dan dit kwam het niet meer. Asin en Marica zorgden ervoor dat de voorsprong van zes punten werd behouden aan het einde van dit quarter: 37-31. Stephanie Hubard en Nijman maakten de wedstrijd in het vierde quarter weer spannend, door de achterstan­d te brengen naar drie punten: 39-36. Maar SCVU kon geen veranderin­g brengen aan de achterstan­d, want Asin zorgde ervoor dat de voorsprong hierna opliep naar tien punten (51-41). De Arend won de wedstrijd. Marica en Nijman eindigden de wedstrijd met zeventien punten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname