Times of Suriname

Slecht derde quarter nekt Finabank Koi Carper

-

BASKETBAL - Een slecht derde quarter zorgde ervoor dat Finabank Koi Carper zijn vierde wedstrijd op rij verloor, in de herenhoofd­klasse van de Surinaamse Basketbal Associatie. Zondag in de Ismay van Wilgenspor­thal won De Schakel zijn tweede wedstrijd met 79-42.

Het eerste quarter was wat rommelig. Veel passes werden verkeerd gegeven en makkelijke baskets werden gemist. Dit werkte uiteindeli­jk in het voordeel van Finabank Koi Carper, dat het eerste quarter afsloot met een voorsprong: 9-7. Het tweede quarter werd goed gespeeld en De Schakel werkte de achterstan­d weg. Met nog vier minuten te spelen in het tweede quarter was de score 21-17 voor De Schakel. Vooral Jahmal Henar en Gideon Wielingen zorgden ervoor dat De Schakel de achterstan­d wegwerkte. Finabank Koi Carper vocht zich terug in de wedstrijd en door baskets van Kenzo Tjon En Fa en Andrew Blijd werd de achtsterst­and gereduceer­d naar een punt: 2322, maar De Schakel herpakte zich en sloot het quarter af met een voorsprong van vier punten: 28-24.

In het derde quarter ging alles verkeerd bij Finabank Koi Carper. Het team leed veel balverlies en makkelijke baskets werden gemist. Ook lay-ups werden niet omgezet in punten en hierdoor zag het team de achterstan­d zestien punten worden: 4327. Finabank Koi Carper probeerde terug te komen, maar Laghween Brondenste­in, Henar en Jermain Benn zorgden ervoor dat De Schakel het vierde quarter inging met een verschil van twintig punten: 51-31. In de vierde speelperio­de werden zaken nog erger, toen Chinelo Bunwaree een jump shot scoorde en de achterstan­d tilde naar 34 punten: 67-33. De resterende minuten speelde De Schakel de ontmoeting uit. Henar werd de topscoorde­r met achttien punten, terwijl Jean-Claude Smith van Finabank Koi Carper zeventien punten scoorde.

 ??  ??
 ??  ?? Jean-Claude Smith van Finabank Koi Carper probeert tussen drie spelers van De Schakel te scoren. (Foto: Rakesh Parag)
Jean-Claude Smith van Finabank Koi Carper probeert tussen drie spelers van De Schakel te scoren. (Foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname