Times of Suriname

SCVU beëindigt ongeslagen­schap Ruckers

-

BASKETBAL - SCVU heeft Ruckers zijn de eerste nederlaag bezorgd, in de herenhoofd­klasse van de Surinaamse Basketbal Associatie. Na drie wedstrijde­n op rij gewonnen te hebben, verloor Ruckers zondag in de Ismay van Wilgenspor­thal met 76-60. Beide teams hebben nu drie wedstrijde­n gewonnen en een verloren.

Gylan Watamaleo die dit seizoen van SCVU verhuisde naar Ruckers, kon in het eerste quarter niet veel doen. Toch lukte het Ruckers om het eerste quarter af te sluiten met een voorsprong. Het waren vooral Keith Zinhagel, Winston Bosk en Haile Sumter die voor de punten zorgden: 16-8. SCVU startte het tweede quarter sterk en binnen vier minuten werkte het team de achterstan­d weg: 21-20. Vooral Sergio Panka en Earvin de Randamie waren niet te stoppen in deze periode. Hierna was de strijd gelijkopga­and, maar in de eindfase scoorden Darryl Tolud en De Randamie cruciale baskets en SCVU ging het derde quarter in met een voorsprong van zes punten: 34-28.

SCVU begon het derde quarter heel sterk en binnen zeer korte tijd keek Ruckers aan tegen een achterstan­d van zestien punten (44-28). Ruckers werkte hard om de achterstan­d te verkleinen en dat lukte het team ook door baskets van Safiero Fraser en Bjorn Ewijk (49-43). SCVU sloot het derde quarter af met 54-43. In het vierde quarter probeerde Ruckers terug te komen, maar kon niet dicht bij SCVU komen. De achterstan­d was te ruim voor Ruckers om te overbrugge­n. De Randamie scoorde vijftien punten en Ewijk zeventien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname