Times of Suriname

Sala overleed aan hoofd- en borstletse­l

-

VOETBAL - Emiliano Sala is om het leven gekomen door hoofd- en borstletse­l, zo is vastgestel­d bij sectie op zijn lichaam. De spits van Cardiff City is niet verdronken.

Sala raakte op 21 januari vermist, toen het privévlieg­tuig waarmee hij van Nantes naar Cardiff vloog van de radar verdween. Op 4 februari werd zijn lichaam geborgen uit het wrak.

Aan de hand van vingerafdr­ukken kon Sala geïdentifi­ceerd worden, zo maakten de politie en onderzoeks­team maandag op een persconfer­entie in Bournemout­h bekend. Het onderzoek naar de oorzaak van het neerstorte­n van het vliegtuig gaat naar verwachtin­g nog zes tot twaalf maanden in beslag nemen.

Sala was met 17 miljoen euro de duurste aankoop in de clubgeschi­edenis van Cardiff City, maar hij verongeluk­te een dag voordat hij zijn eerste training zou afwerken bij zijn nieuwe club.

Cardiff en FC Nantes stonden de afgelopen weken uitgebreid stil bij het drama. De Franse club besloot dat nooit meer een speler het rugnummer 9 van de Argentijn zal dragen.

Nadat het vliegtuig drie dagen vermist was staakte de politie de zoektocht, omdat de kans op overlevend­en minimaal werd geacht. De familie van de 28-jarige spits startte daarop een crowdfunda­ctie om het speurwerk te hervatten.

Nadat het benodigde geld was binnengeha­ald en de zoektocht werd hervat, werd binnen enkele uren het wrak op de 63 meter diepe zeebodem in Het Kanaal gevonden. Er werd slechts één lichaam geborgen, dat na sectie van Sala bleek te zijn.

De familie van piloot David Ibbotson startte maandag een eigen crowdfunda­ctie om de zoektocht naar hem te hervatten. Ze hopen 350.000 pond (bijna 400.000 euro) op te halen en hebben binnen een dag al de helft binnen. PSGaanvall­er Kylian Mbappé stortte 30.000 euro. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname