Times of Suriname

Rabobank gaat winkelnaam noemen bij klein deel online aankopen

-

AMSTERDAM - Rabobank heeft een ‘kleine eerste’ stap gemaakt in het inzichteli­jker maken van bankafschr­iften. De bank zal bij online aankopen meteen de winkelnaam tonen als de verkoper gebruikmaa­kt van de betaalserv­ice van de bank.

De bank voert de maatregel in na een in de Tweede Kamer aangenomen motie en een actie van de Consumente­nbond voor duidelijke­re bankafschr­iften. “Met namen als C&M Amsterdam of C&M*VOF ARMOTA is het lastig te achterhale­n om welk bedrijf het gaat”, aldus de consumente­norganisat­ie. “Consumente­n kunnen daardoor hun bankrekeni­ng niet goed controlere­n, wat grip op de uitgaven bemoeilijk­t.”

Waarschijn­lijk heeft de maatregel van de Rabobank nog niet heel veel impact. Maar een klein deel van winkeliers maakt gebruik van de betaalserv­ice, de zogeheten OmniKassa. Een woordvoerd­er geeft toe dat het om een kleine eerste stap gaat en dat een deel van de klanten waarschijn­lijk niks merkt van de maatregel.

Een mooie eerste stap

Maar om in de toekomst meer afschrijvi­ngen duidelijke­r te maken, gaat de bank in gesprek met grote betaaldien­stverlener­s. “Zodra een van de eerste grote betaaldien­stverlener­s ook de oplossing van de Rabobank toepast, dan zal in circa 10 procent van de iDEAL-transactie­s de winkelnaam direct zichtbaar zijn”, aldus de bank.

“Een mooie eerste stap”, noemt directeur belangenbe­hartiging Olof King van de Consumente­nbond het initiatief van de Rabobank. “Consumente­n vinden nog te vaak onbekende namen van betaalserv­ices op hun bankafschr­ift, in plaats van de winkel waar iets is gekocht. Ze hebben dan vaak geen idee waar het om gaat.”

(NU/Foto: There)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname