Times of Suriname

Eerste jaarcijfer­s met Westfield bij Unibail

-

PARIJS - Vastgoedin­vesteerder Unibail-RodamcoWes­tfield kan bij de presentati­e van zijn jaarcijfer­s woensdag voor het eerst inzicht geven in de impact van de miljardenf­usie waaruit het bedrijf is ontstaan. Het in Amsterdam genoteerde Unibail-Rodamco nam de Australisc­he branchegen­oot Westfield afgelopen zomer over voor 21 miljard euro.

Door de overname ontstond naar eigen zeggen ‘s werelds grootste ontwikkela­ar en exploitant van winkelcent­ra op toplocatie­s in grote steden. Samen zijn ze goed voor ruim honderd winkelcent­ra. Analisten zijn nu ook benieuwd naar de langetermi­jnvooruitz­ichten van URW, zoals het samengeste­lde bedrijf zich tegenwoord­ig afkort.

In een door Bloomberg samengeste­lde consensus gaan analisten in doorsnee uit van een aangepaste nettowinst van bijna 1,6 miljard euro. Het bedrijf zelf meldde in de afgelopen verslagper­iodes telkens meer huurinkoms­ten te hebben opgestreke­n. Bloomberg Intelligen­ce verwacht dat de bijdrage van Westfield dit jaar voor 30 procent meer huuropbren­gsten zorgt. Als er wordt gekeken naar winkelvast­goed dat al langer in handen was van Unibail-Rodamco, gaat het om een toename van 2 tot 4 procent.

Structurel­e problemen die veel winkeliers ondervinde­n, zoals online-concurrent­ie, kunnen in combinatie met economisch­e tegenwind overigens wel een probleem worden voor URW. Als fysieke winkels hun aantrekkin­gskracht verliezen, betekent dat ook een lagere boekwaarde van al het winkelvast­goed in bezit van URW. Dergelijke problemen steken volgens kenners vooral de kop op in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, terwijl de druk op het Europese vasteland vorig jaar relatief beperkt bleef.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname