Times of Suriname

Veel vrouwen tonen aandacht voor project Leger des Heils

-

PARAMARIBO - Ongeveer tweehonder­d vrouwen hebben aandacht getoond voor het vrouwenpro­ject van het Leger des Heils dat op 19 februari begint. Het gaat om een project waarbij vrouwen gedurende drie maanden verschille­nde lessen zullen volgen op het gebied van horeca en mode. Het Leger des Heils maakte vorig jaar bekend dat er dit jaar veel projecten uitgevoerd zouden worden voor vrouwen die een tweede kans willen in het leven.

Volgens majoor Vilece Thomas van het Leger des Heils was het tijdens de inschrijvi­ngen voor de projecten duidelijk te merken, dat veel jonge vrouwen die hun school om één of andere reden niet hebben kunnen afmaken een tweede kans willen. Thomas zegt heel tevreden te zijn met de aandacht voor het project. Hij vertelt verder dat het project voor vrouwen al jaren uitgevoerd wordt in landen in het Caribisch Gebied.

Het project zorgt ervoor dat vrouwen aan een baan komen binnen de horeca- en modesector. Volgens de majoor zijn er in Suriname weinig van deze cursussen of ze kosten heel veel geld.

Het Leger des Heils voert het project uit met behulp van donaties en steun van de overheid. Daarnaast zijn er ook afspraken gemaakt met het bedrijfsle­ven in Suriname om te helpen aan werkgelege­nheid voor de vrouwen als zij het project succesvol hebben doorlopen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname