Times of Suriname

Minstens zeventien doden door brand in hotel New Delhi

- Een gewonde wordt weggedrage­n door ambulancep­ersoneel. (Foto: NU)

INDIA - Minstens zeventien mensen zijn gisteren om het leven gekomen door een brand in een hotel in het centrum van de Indiase hoofdstad New Delhi.

Zeker 35 mensen zijn uit de brand gered. Zeker twee mensen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een vrouw probeerde met haar kind aan de vlammen te ontsnappen door uit het raam te springen, melden Indiase media.

Het hotel met 65 kamers staat in het onder budgettoer­isten populaire gebied Karol Bagh. Er verbleven onder meer toeristen uit Myanmar, bericht zender NDTV. Ook zou een gedeelte van het pand zijn afgehuurd door een groep die een bruiloft kwam vieren. De meeste slachtoffe­rs sliepen toen de brand in Hotel Arpit Palace uitbrak.

De hulpdienst­en zoeken nog naar meer slachtoffe­rs. De brand is vermoedeli­jk veroorzaak­t door kortsluiti­ng. De hulpdienst­en kregen het vuur na enkele uren onder controle. De autoriteit­en buigen zich nu over de schuldvraa­g. Eén van de bestuurder­s van het hoofdstede­lijke gebied, minister Satyendar Jain (Stedelijke Ontwikkeli­ng), denkt dat de bouwvoorsc­hriften zijn overtreden.

“Het hotel had toestemmin­g om vier verdieping­en neer te zetten. Ze hebben daar bovenop nog een keuken en een terras gebouwd”, concludeer­t minister Jain. “Er is hier sprake van grove nalatighei­d. Er wordt een onderzoek ingesteld. Tegen de schuldigen zal worden opgetreden.”

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname