Times of Suriname

Politie Maleisië doet ‘recordvang­st’ aan levende en ingevroren schubdiere­n

-

MALEISIË - De Maleisisch­e autoriteit­en hebben dertig ton aan schubdiere­n en schubben van de gepantserd­e dieren in beslag genomen bij een grote reeks invallen bij verwerking­sbedrijven in het Aziatische land. “Een recordvang­st”, volgens de politie.

De totale vangst heeft volgens de politie en milieuorga­nisaties een marktwaard­e van zo’n 2 miljoen dollar, meldt AFP gisteren.

De politie onderschep­te 2.372 ingevroren schubdiere­n in vriezers en gekoelde containers, 61 levende schubdiere­n in kooien en 361 kilo aan schubben van de met uitsterven bedreigde dieren. Een 35-jarige man, die de leiding zou hebben gehad in een van de fabrieken die handelden in schubdiere­n, is gearrestee­rd. Volgens een Maleisisch­e organisati­e die toezicht houdt op de schubdiere­nsmokkel “gaat het om de grootste vangst die Maleisïe tot op heden heeft gezien”. De autoriteit­en doen vaker invallen bij smokkelaar­s, maar meestal is de vangst veel kleiner.

Schubdiere­n zijn erg populair in Azië. De schubben worden er gebruikt in de traditione­le geneeskund­e en het vlees is een delicatess­e.

Maleisië probeert er al jaren van alles aan te doen om de stroperij en smokkel van de beesten aan banden te leggen. Het schubdier, of de pangolin, is het meest gestroopte zoogdier op aarde.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname