Times of Suriname

Tammenga doet goede zaken

-

VOETBAL - Tammenga heeft zondag goede zaken gedaan bij de voortzetti­ng van de reguliere competitie van de Kwatta Sport Bond (KSB). Het wist na een 1-0 ruststand uiteindeli­jk met 2-0 te winnen van SC Ephraim.

De teams waren gewaagd aan elkaar, maar in de 22ste minuut schoot Sieverino Martin de 1-0 binnen voor Tammenga. SC Ephraim ging hierna op zoek naar de gelijkmake­r en kreeg enkele goede kansen om langszij te komen, maar de 1-1 bleef uit. Ook in de tweede helft deed SC Ephraim er alles aan om de gelijkmake­r te scoren, maar het mocht niet baten. In de 88ste minuut werd Roberto Daniel van SC Ephraim rood gekleurd voor een zware tackel op een tegenstand­er. Bij het verlaten van het veld schold hij de arbiter vies en vuil uit. Daniel mag zware sancties verwachten van de strafcommi­ssie van de KSB. In de laatste minuut van het duel schoot Gillmar Andro de 2-0 binnen voor zijn team en stelde hiermee de zege veilig.

Ook de arbiter, die het duel tussen Princo en Bremen leidde, werd verbaal aangevalle­n. Kevin Veira van Princo was het niet eens met enkele beslissing­en van de arbiter tijdens het duel en begon na de wedstrijd de arbiter vies en vuil uit te schelden. Voor deze daad werd hij rood gekleurd. Enkele bestuursle­den van de KSB moest aan te pas komen om de situatie te kalmeren. Ook Veira mag strenge sancties verwachten van de bond. Het duel eindigde 1-1 gelijk. Verder wist Wanhatti met 2-1 te winnen van Dego en de wedstrijd tussen Sophia en Real Saite kon geen voortgang vinden. Real Saite was bij het duel maar met vijf spelers aanwezig.