Times of Suriname

Vier rode kaarten in ontmoeting tussen Sea Boys en Bangun Muda

-

VOETBAL – Het gelukte Sea Boys ondanks de drie rode kaarten de overwinnin­g te behalen op Bangun Muda, in de eersteklas­sewedstrij­d van de Lelydorp Sport Bond. In het GR Singhstadi­on won het team na een 3-0 ruststand met 4-1.

Sea Boys begon de wedstrijd goed en in de twintigste minuut werd de score geopend door Rashid Biegman. Twee minuten later was het weer Biegman die de voorsprong verruimde, waarna in de 30ste minuut Roberto Imanuel de ruststand bepaalde. In de tweede helft bracht Bangun Muda de achterstan­d naar 3-1. Zaken werden voor Bangun Muda beter, toen Ivanildo Taweroe zijn tweede gele kaart kreeg, dus rood. Toch gelukte het Sea Boys dat met tien man speelde, om zijn voorsprong te verruimen. Biegman was verantwoor­delijk voor het doelpunt: hij maakte zijn hattrick.

Twee minuten later vielen er twee rode kaarten. Leroy Wijngaarde van Sea Boys en Keno Ishak van Bagun Muda kregen de rode kaart.

Voor Sea Boys bleef het niet bij die ene rode kaart. In de 79ste minuut kreeg Ivanildo Almond ook zijn tweede gele kaart, dus rood. Sea Boys moest de resterende minuten spelen met acht spelers, maar Bangun Muda kon hieruit geen profijt trekken.

In de tweede klasse won Matawai United met 7-2 van Adonai. Obedy prijor (3x), Eric Odang (2x), Armando Kentie en Orivan Eersteling maakten de doelpunten van Matawai United, terwijl Url Gallant en Rivaldo Jalenti voor het verliezend­e team scoorden. In de U-20-klasse won Parawe met 6-0 van Braamshoop en Fortuna 2000 versloeg Pikien Saron met 3-2.