Times of Suriname

Harden scoort met schouderbl­essure 31 punten

-

BASKETBAL - James Harden van Houston Rockets heeft zijn opmerkelij­ke reeks van wedstrijde­n met dertig punten of meer opgevoerd naar dertig. Hij maakte er 31 in het duel met Dallas Mavericks en droeg daarmee bij aan de zege van 120-104. Harden had wel een moeilijke avond. De superster van Rockets had last van een schouderbl­essure en het scoren viel hem beduidend minder makkelijk dan in andere wedstrijde­n. Met minder dan 3 minuten op de klok stonden ‘pas’ 20 punten achter zijn naam. Harden pepte zich op voor een slotoffens­ief en met een rake driepunter in de laatste minuut tilde hij zijn score nog net boven de 30 uit.

Paul George was de grote uitblinker bij Oklahoma City Thunder, dat met 120-111 won van Portland Trail Blazers. Hij noteerde niet alleen 47 punten, maar ook nog eens 12 rebounds en 10 assists. Maar Russell Westbrook viel ook op bij Thunder met zijn tiende ‘triple double’ op rij, een record in de Amerikaans­e NBA. Westbrook noteerde 21 punten, 14 rebounds en 11 assists.

New York Knicks beleefde een dramatisch­e avond met de zeventiend­e nederlaag op rij. De club kwam nog goed terug in de wedstrijd tegen Cleveland Cavaliers, maar verloor toch met 107-104. De reeks van zeventien achtereenv­olgende nederlagen is niet eerder voorgekome­n in het bestaan van de club. Knicks bengelt onderaan in de NBA met 10 overwinnin­gen tegen 46 verliesbeu­rten.

(AD)

 ??  ?? James Harden van Houston Rockets wordt in de gaten gehouden door drie verdediger­s. (Foto: NBA.com)
James Harden van Houston Rockets wordt in de gaten gehouden door drie verdediger­s. (Foto: NBA.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname