Times of Suriname

Bartomeu blaast gehaat project nieuw leven in

-

VOETBAL - Het bestuur van de Spaanse competitie had voor dit seizoen het plan opgevat om een wedstrijd buiten de Spaanse landsgrenz­en te spelen. De keuze viel op het duel tussen Girona en Barcelona, dat eind januari in Miami moest worden afgewerkt. Dat plan viel in duigen, maar Josep María Bartomeu denkt dat de overzeese wedstrijd er vanzelf komt.

Bij de supporters en spelers stuitte het plan op verzet. De spelersvak­bond maakte zich hard tegen een dergelijk plan en de sentimente­n van de supporters waren ook duidelijk: niemand in Spanje zat te wachten op een verplaatsi­ng van een wedstrijd uit La Liga naar het buitenland. Barcelona-voorzitter Bartomeu denkt echter dat het een kwestie van tijd is voordat er alsnog een wedstrijd wordt verschoven naar een ander werelddeel. De preses snapt de sentimente­n die leven bij zowel de fans als de spelers, maar vindt een buitenland­se editie van een Spaanse wedstrijd niet meer dan logisch. “Als we willen dat La Liga sterk is en blijft, dan moeten we dit soort wedstrijde­n spelen. We hebben bij Barcelona wel eens met het competitie­bestuur gesproken. Dan gaven we daarbij ook aan dat als je La Liga meer wilt promoten, je per jaar drie wedstrijde­n over de grens zou moeten spelen. Eentje in Amerika, eentje in het Midden-Oosten en een in Azië”, aldus Bartomeu.

“We moeten erop uittrekken, dichter bij de fans komen”, legt Bartomeu uit in een interview met de BBC. “In juli en augustus doen we al tournees om dichter bij de supporters te komen. Daarmee laten we ons respect naar hen toe zien. Als we eind vorige maand naar Miami waren gegaan, was dat respectvol geweest richting onze fans in de Verenigde Staten.”

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname